Publicerat
18 mars, 2013

Matt Cutts på Google talade vid SMX West för att nästa Google Panda uppdatering skulle ske någon gång mellan 15 till 18 Mars. Det har rapporterats om att en del har sett markanta trafik- och positionsförändringar (både positiva och negativa på besökstrafiken) och rykten har gått om att uppdateringen skett nu under helgen som har varit.

Har uppdateringen gett effekt ännu?Google Panda

Många har även rapporterat om att Googles sökrobot har varit mer aktiv på att söka igenom webbsidans innehåll. Eftersom Panda är en uppdatering som granskar en webbplats innehåll så är det förståeligt om Googles sökrobot varit mer aktiv.

Men flera är skeptiska då man inte märkt av någon effekt efter den påstådda uppdateringen. Därför tror de att den verkliga uppdateringen kommer att ske idag den 18:e Mars.

En anledning till att flera inte märkt av uppdateringen kan bero på att Panda blir mer integrerad i algoritm-uppdateringar som sker systematiskt. Detta medför att inte alla på en gång kommer se de stora förändringarna som medför vid manuella uppdateringar. Sökindexet på de olika servrarna uppdateras eftersom och då upplever man olika resultatförändringar.

Vad är Google Panda

För dig som inte hört talas om Google Panda ännu så är det en algoritmisk uppdatering i sök hos Google. Denna uppdatering gjordes för att minska på skräpinnehållet (spam) i deras sökindex och synligheten i sökresultatet. Läs mer om Googles bekämpning mot spam här.

Inga fler rapportering om Google Panda

Google kommer sluta rapportera om nya Panda uppdateringar då det som jag skrev tidigare kommer integreras närmare andra automatiska algoritmuppdateringar. Så därför kommer vi i framtiden inte kunna se lika tydligt om vad som har uppdaterats.

Panda genom tiderna

Detta ska vara den 25 Panda uppdateringen som görs. Den första som gjordes skedde den 24 Februari år 2011 och berörde bara USA. I April samma år uppdaterades den igen och där med internationellt men som bara berörde engelskspråkiga. Först i Augusti samma år så gjordes den  sjätte uppdateringen som berörde språk utöver engelska.

Lämna dina kommentarer nedan