Publicerat
3 april, 2013

4st nya funktioner har tillkommit i realtidsrapporten i Google Analytics. Händelser, enheter, genvägar och jämförelse av segmenterade besökare i realtidsrapporten är nytt. Realtidsrapporten är till för att ge insikt i vad besökare gör på webbplatsen i detta just nu (där av namnet realtid). På engelska heter denna rapport Real-Time.

Realtidsrapport för händelser

Den första som tillkommit är funktionen händelser i realtidsrapporten. Utöver att du kan se de totala händelserna så kan man även filtrera på kategorier och åtgärder.
Realtidsrapport i Google analytics

Realtidsrapport för enheter

Den andra är en rapport för att se hur många enheter som är stationära, surfplattor och mobiler. Denna rapport hittar du i Innehåll under Realtid.
Enhetsfördelning i Google Analytics

Genvägar i realtidsrapporter

Genvägar har funnits i dom andra rapporten men har saknats i realtid. Det har dom ändrat och nu finns även den smidigheten för realtidsrapporterna.

Jämför med segmenterade besökare

Att kunna se det totala besökarflödet med det segmenterade besökarna ger en bra översiktsbild.
Jämföring med segmenterade besökare i realtid

Inte så stora förändringar men för dom som faktiskt använder realtidsrapporten så är detta välbehövliga uppdateringar. Speciellt med att kunna se händelser faktiskt ske i realtid då detta kan vara ett bra sätt att se så dina händelser fungerar som det ska i tidigt skede.

Alla bilder kommer från Googles analytics blogg. Läs vidare där för ytterligare information.

Om Carl Joel Määttä
Grundare av IntenseQ. Jag har ett stort intresse för internetmarknadsföring och webbutveckling. Jag bekantade mig med SEO-branschen år 2004. Efter att jag blev klar med min högskoleutbildning började jag arbeta dagligen med bl.a. SEO år 2010.

Följ Carl Joel Määttä på Google+.


Lämna dina kommentarer nedan